Tijdens de meetup bij Nedvice laten onze enthousiaste collega’s drie manieren om consistente gebruikerservaringen te ontwikkelen zien

Meer dan 30 ontwikkelaars uit de regio Alkmaar waren aanwezig tijdens de meetup op donderdag 20 juni voor IT=Alkmaar. Aan de hand van drie demo’s hebben developers van Herke ICT Group laten zien hoe wij consistente gebruikerservaringen ontwikkelen voor onze klanten.

Design systems

Onze eerste demo stond in het teken van design systems. Met kant-en-klare bouwstenen kan snel een applicatie gemaakt worden die qua uitstraling in lijn is met de andere applicaties van Herke ICT Group. Zo veel mogelijk elementen voor websites, portals en (mobiele) applicaties zijn al ontworpen en worden inclusief documentatie aangeboden in een bibliotheek. Zo hoeven onze ontwikkelaars elementen als menu’s, knoppen en invulvelden, maar ook profiel- en loginpagina’s niet voor elke applicatie opnieuw te maken. Met slechts een paar regels code voeg je snel elementen en functionaliteit toe aan nieuwe applicaties. Eindgebruikers kunnen sneller aan de slag met een nieuwe app, omdat deze zowel visueel als functioneel herkenbaar zijn.

Achterliggende systemen

Applicaties maken vaak gebruik van data uit verschillende systemen. Onze klanten gebruiken een veelvoud aan software oplossingen en de steeds complexere ‘achterkant’ van software maakt het beschikbaar maken van data uit deze pakketten niet altijd makkelijker. Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze software en maken daarbij waar mogelijk gebruik van nieuwe frameworks en architecturen. Met de tweede demo hebben we laten zien hoe onze aanpak ervoor zorgt dat ook het ontwikkelen van de complexe, achterliggende systemen snel verloopt zonder in te leveren op flexibiliteit en veiligheid.

Real-time communicatie

De laatste demo betrof real-time communicatie tussen verschillende systemen. Waarom zouden gebruikers altijd maar moeten wisselen tussen alle verschillende apps en portals? Kunnen gebruikers niet vanuit de app waarin ze toevallig al bezig zijn real-time data ophalen uit alle andere applicaties en diensten? Met behulp van het Microsoft Bot Framework liet een van onze developers zien hoe onze klanten binnenkort vanuit verschillende portals en applicaties real-time kunnen communiceren met andere gebruikers en applicaties. Met kant-en-klare bouwstenen is binnen 20 minuten een bot gemaakt waarmee gebruikers vanuit Microsoft Teams kunnen communiceren met een interne kennisbank zonder daarvoor de omgeving van Teams te hoeven verlaten.

Bij Herke ICT Group werken we dagelijks aan het verbeteren van onze software. Dit jaar staat in het teken van het ontwikkelen van gloednieuwe apps en diensten die onze klanten nog beter ondersteunen bij hun werkzaamheden. De hiervoor beschreven systemen vormen de basis voor alle vernieuwingen.

Heb jij interesse in een baan in de IT en/of ben je toe aan een carrièreswitch?

Bekijk onze openstaande vacatures