Tijdens de tweede editie van het IT=Alkmaar event demonstreerden onze collega’s Joost en Danny, in een volle zaal, hoe je met onze eigen ontwikkelde frameworks snel een BOT implementeert dat gekoppeld is met onze Knowledge Base binnen Microsoft Teams.

Danny Schotanus, Developer bij Herke ICT Group, trapte de sessie af. Doordat wij verschillende producten en dus eigenlijk ook verschillende merken vertegenwoordigen, kan het soms een uitdaging zijn om één bepaalde uitstraling te handhaven. Je kunt met een team werken aan dezelfde projecten en issues, maar iedereen heeft zo zijn eigen oplossing en zal het volgens  eigen inzicht en logica verbeteren. Dat kan verschillen opleveren.

Consistentie door middel van design systems

We hebben daarom een design system gemaakt waardoor je bij het ontwikkelen van een applicatie bepaalde elementen kunt uploaden.

Een design system helpt een organisatie om een consistent uiterlijk te waarborgen. Denk hierbij niet alleen aan bepaalde huisstijlkleuren, maar denk ook aan de ronde of rechte hoeken van bijvoorbeeld een menuknop. Je designs blijven consistent en je bespaart daarmee kostbare tijd voor projecten in de toekomst. Door de voorgedefinieerde componenten voor het bouwen van een app kun je je werk efficiënter en sneller uitvoeren.

Bots

Op dit moment zijn bots erg populair bij verschillende bedrijven. Tegenwoordig wil iedereen zo snel mogelijk een antwoord vinden. Maar makkelijk te implementeren is het niet. Je antwoorden moeten nauwkeurig gegeven worden en daar moet je Bot op ingesteld zijn. Het moet de irrelevante antwoorden niet geven. Een bezoeker kan daardoor afhaken. Op dit moment zijn we ook bezig met het ontwikkelen van een Bot systeem. We willen een interactief systeem implementeren die snel een antwoord weet te geven op de vrager. Door een gestelde vraag moet deze Bot dus het antwoord zien te vinden in één of meerdere achterliggende systemen, en natuurlijk het idee geven dat je met een echt persoon aan het chatten bent. Op dit moment zijn wij dit intern aan het testen met Microsoft Teams en onze eigen Knowledge Base. Dus ben je in gesprek met een teamlid en je wil een document of vraagstelling bespreken, dan kun je de Knowledge Base raadplegen voor informatie-

Snel aan de slag met nieuwe frameworks

Wat het werken bij Herke ICT leuk voor een developer maakt, is het uitproberen van nieuwe features. Dit kan alleen als er een goed fundament is gelegd. Omdat de achterkant goed zit, is er ruimte om snel te vernieuwen en met nieuwe dingen aan de slag te gaan. We hebben een manier van ontwikkelen waardoor we sneller nieuwe features kunnen toepassen. We winnen dan heel veel tijd in vergelijking met geïmplementeerde ‘spaghetti code’. Als je daar één regel van zou veranderen, dan werkt het waarschijnlijk niet meer. We vinden het daarom heel leuk om nieuwe dingen uit te proberen en pas in de markt te zetten als het goed voor ons werkt.

Heb jij interesse in een uitdagende functie waar je met de nieuwste tools en frameworks aan de slag kan?

Bekijk onze openstaande vacatures