Onder het genot van een hapje en een drankje vertelden drie interessante IT-vrouwen over hun passie voor het vakgebied, hun dagelijkse werkzaamheden en de fijne kneepjes van het vak.

Veertien geïnteresseerde dames bezochten de eerste editie van de Girls in IT avond op locatie bij Herke ICT Group.  Herke Dekker, algemeen directeur van Herke ICT Group, trapte de bijeenkomst af met een korte introductie over zijn bedrijf. Hierna werd het woord gegeven aan de sprekers.

Software Testing

Irene Ligthart is software tester bij Snelstart. Zij gaf via een korte demo een kijkje in de wereld van software testing. Volgens Irene ben je als tester een spin in het web, laat je jouw kwaliteitsoordeel zien, ga je actief opzoek naar bugs, registreer je deze en spar je met developers (ontwikkelaars/programmeurs).

Sofware Development

Sanne Bhatti-Losekoot, back-end Python developer bij Cyso Group, sloot de demosessie af en nam de bezoekers mee in de wereld van Software Development. Middels een live demo liet zij zien dat je met wat basiskennis van programmeren een game kan bouwen.

UI/UX designer

Manouk Bot, UI/UX designer bij Betty Blocks, vond haar eerste baan als kapster niet zo bij haar passen. Ze ging daarom op zoek naar een baan waar ze haar creativiteit in kwijt kon en rolde zo in haar huidige functie als UI/UX designer. In deze rol ben je dagelijks bezig met de opmaak van websites. Eén van je doelen is deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten functioneren.

Netwerkborrel

Met een gezellige borrel kwam een einde aan de eerste Girls in IT-avond. De pizza viel goed, de verhalen van de sprekers nog beter. De aanwezigen vonden het een succes. Wij zeggen op naar de volgende Girls in IT. Ben jij er dan ook bij?

Heb jij interesse in een baan in de IT en/of ben je toe aan een carrièreswitch?

Bekijk onze openstaande vacatures