Wat hebben Topsport en ICT met elkaar gemeen?

Zowel in de (top)sportwereld als in de ICT draait alles om innovatie, data en het beste uit jezelf, bedrijf of product halen. Dit doe je door doelen te stellen, te blijven leren en te ontwikkelen.

Blokkeer 13 november 2019 (van 17 tot 22 uur) alvast in je agenda, want dan is er weer een IT=Alkmaar Event!

Wat kun je van de avond verwachten?

Tijdens dit event word je bijgepraat over de ontwikkelingen op IT-gebied, zoals:

  • hoe ziet het vak van marketeers in 2025 uit;

  • welke vaardigheden moeten Business Developers hebben, en

  • wat zijn de trends in het ICT-vak.

Herbert Dijkstra

Herbert Dijkstra | 18:30 | Grote Zaal

Als ex-topsporter uit de schaats- en fietswereld doet hij al ruim 25 jaar verslag voor de NOS op beide onderdelen. In 1988 stond Herbert nog zelf op het ijs tijdens de Olympische winterspelen van Calgary en in de periode daarna heeft hij geen enkele Olympische Spelen of Tour de France gemist als sporter en verslaggever.
Hij heeft de sportwereld zien veranderen en verzamelt hierover  (waargebeurde) verhalen. Het zijn vaak grappige anekdotes, maar geeft ook een bijzonder inkijkje in de wereld van windtunnels, aerodynamica, trainingsmethodes, hoogtestages, teamgeest en omgaan met tegenslag.

“In de loop der jaren is er met betrekking tot informatie-technologie nogal wat veranderd. Het is interessant om als oud-topsporter met de wetenschap van nu terug te kijken en er achter te komen wat je toen allemaal fout deed. Records worden uiteindelijk altijd verbeterd, ook al hadden we dat 25 jaar geleden nooit gedacht. ”

Winners Mindset | 19:45 | Grote Zaal

Maarten -ex tophockey coach- vertaalt zijn praktische sportkennis en -ervaring naar het (bedrijfs)leven om ieder team of individu optimaal te laten presteren. Hij gelooft dat iedereen uniek en in staat is om zich altijd uit te dagen en te ontwikkelen.

“Om je eigen ontwikkeling te versnellen wil je eerst inzicht krijgen in jouw eigen rol binnen deze (team)dynamiek. Wat is het huidige spelbeeld van jouw acties en reacties? Hoe maak je jouw eigen talenten nu zichtbaar? Wat wil je nu graag verbeteren aan je eigen spel? Wat is de sleutel van jouw doorzettingsvermogen om jouw ontwikkeling te versnellen?”

In deze workshop leer je de kracht van een winnersmindset en hoe je deze kunt integreren in jouw dagelijkse leven. Daag jezelf uit, vergroot je persoonlijke impact en profileer jezelf binnen welk team dan ook.

Maarten Stenvers
Beyond Sports

The Future of Sports, Fans and Beyond | 20:45 | Grote Zaal

Voor sport is altijd passie te vinden, maar op welke manier kunnen technologische ontwikkelingen ingezet worden om sport actiever te beleven? Welke tools worden er in de toekomst gebruikt om wedstrijden te analyseren en coaches aan te scherpen? Door Artificial Intelligence in te zetten kan sportervaring naar een nieuw niveau worden gebracht.

Beyond Sports bundelt sport, passie, wetenschap en technologie om spraakmakende IT-veranderingen in de sportwereld te maken. Ze ontwikkelen IT-oplossingen om op nieuwe manieren sport te beleven, te trainen en wedstrijden te analyseren. Zo kunnen bijvoorbeeld revaliderende voetbalspelers alvast oefenen op het virtuele veld en maken wij wedstrijdanalyses met virtuele tools mogelijk bij Fox Sport en Sky Sports.

Event gemist? Jammer dat je er niet bij was.

Wil je weten wat er tijdens dit event o.a. aan bod is gekomen?

Lees verslag

Touch Down

Development en design frameworks

Start om 19:45 en om 20:45

Hoe kun je snelle, consistente en veilige applicaties maken met behulp van Design Systems, moderne API’s en Bots?

Tijdens deze workshop zie je hoe de techniek werkt en leer je hoe je deze systemen met elkaar verbindt aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Time Out

Workshop Infrastructure as Code 

Deel 1- 19:45 Deel 2- 20:45

Door middel van Terraform laten we stap voor stap zien hoe je een cloud application platform kan uitrollen met code. Neem je laptop mee en je kan aan het einde van de workshop zelf geautomatiseerd een volledig applicatie platform uitrollen met 1 druk op de knop.

Voor deze workshop zijn maximaal 30 plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan! De workshop is verdeeld over 2 x 45 minuten.

Surplace

Google Tag Manager

Start om 19:45 en om 20:45

Google Tag Manager als essentiële brug tussen techniek en marketing.

Techniek en marketing dienen tegenwoordig intensief samen te werken om online het maximale resultaat te behalen.

In deze workshop laten we hands-on zien hoe wij Google Tag Manager inzetten voor onze klanten en wat dit concreet kan opleveren.

Schermzaal

Ancient art & modern sport 

Start om 19:45

Schermen is een combinatie van snelheid, strategie en techniek. Schermers worden gekenmerkt door hun competitieve en tactische instelling, waar snel schakelen en anticiperen belangrijke onderdelen zijn. Maak daarom zelf kennis met deze bijzondere sport!

Tijdens de workshop schermen ga je aan de slag met het degen. Na een korte uitleg over de uitrusting en instructie, ga je vervolgens een kort tweegevecht aan.

Wanneer?
Woensdagavond 13 november
Start: 18:00 uur
Einde: 22:00 uur

Waar?
De Meent Bauerfeind
Terborchlaan 301
1816 MH ALKMAAR