IT inspireert ons al 20 jaar. Focus is daarbij ons toverwoord. Wij willen niet van alles een beetje en daarom kozen wij, jaren geleden al, bewust voor Microsoft en HP. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een van de grootste Microsoft Partners in Noord-Holland. Hierdoor kennen de Microsoft-producten geen geheimen meer voor ons. Zo bieden wij onze klanten al 20 jaar een totaaloplossing.

Wij zijn per direct op zoek naar:

Servicedesk Medewerkers (40 uur)

Onze Servicedesk beheert meer dan 2.000 werkplekken op afstand. Als Servicedesk Medewerker zorg je voor het aan- en afmelden van incidenten in ons ITIL systeem. Je beantwoordt zowel telefonisch als per mail 1e en 2de lijns vraagstukken. Ook los je problemen met Windows besturingssystemen, servers, desktops en laptops op. Daarnaast verleen je support voor uiteenlopende zakelijke applicaties, waaronder Microsoft Office en ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze klanten. Het aanpakken van hardware problemen valt ook onder jouw takenpakket. Tenslotte participeer je daar waar nodig is met collega’s in lopende projecten.

Wij bieden:

  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een afwisselende baan binnen een groeiende organisatie op een hoog kwaliteitsniveau;
  • Je werkt met de nieuwste technologie;
  • Een zeer collegiale en informele werksfeer;
  • Gevestigd aan de A9, dus ook vanuit de randstad goed bereikbaar;
  • Faciliteiten om je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven.
Pamela Heuvelman - IT vacatures Noord Holland Alkmaar

Solliciteren?

Heb jij interesse in de vacature van Servicedesk Medewerker? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief vóór  vrijdag 31 mei 2019. Deze mag je sturen t.a.v. Pamela Heuvelman naar vacature@herke.nl. Neem voor meer informatie over deze vacature ook telefonisch contact op met Pamela op +31 72 727 1100 of vul het contactformulier in.

Nu solliciteren

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.